Hlavní obsah

V Praze dnes Avril i Seal

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva velké koncerty se v úterý večer uskuteční v Praze. V O2 areně vystoupí rockerka Avril Lavigne, v hokejové hale Sparty pak popová ikona Seal. Podle Petra Nováka z agentury Interkoncerts bude koncert Kanaďanky Lavigne vyprodaný. Ke koupi je posledních pár vstupenek. V roli hosta se představí česká skupina Imodium.

Článek

Třiadvacetiletá Avril Ramona Lavigne Whibley přijede propagovat písně z loňského alba The Best Damn Thing. Je to její třetí počin, debut si odbyla v podobě nahrávky Let Go (2002), jíž se prodalo přes 16 miliónů kusů.

Během koncertu zazní i hit Girlfriend z poslední desky. Loni členové skupiny The Rubinoos zpěvačku obvinili, že je to plagiát jejich písně I Wanna Be Your Boyfriend, což Avril popřela. Zato prohlásila, že v některých zemích zazpívá skladbu v tamní řeči. Pořadatelé koncertu však nemají informaci o tom, že by se tak mělo stát v Praze.

Seal představí nové album s popovými písničkami 

Brit nigerijsko-brazilského původu Seal bude propagovat své aktuální album System, na kterém se vrátil k příjemným popovým písničkám s velmi moderními a živými aranžemi. Do Prahy by měl v den koncertu dorazit i se svou manželkou, německou modelkou Heidi Klumovou, a dětmi Henrym, Johanem a Leni. Seal se na hudební scéně pohybuje od začátku devadesátých let.

Prošel tanečním, popovým, soulovým i rhythmandbluesovým obdobím, na svém kontě má několik cen Grammy. V minulosti několikrát koncertoval i v Česku a jeho vystoupení byla vždy přehlídkou průzračné a perfektní profesionality i hitů, z nichž byla většina posluchači odněkud povědomá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám