Hlavní obsah

Ushere, soul musí mít duši

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák Usher má za sebou slušný komerční úspěch, zejména v Americe se v hitparádách drží poměrně vysoko a spolupracuje s hvězdami typu Beyoncé či Will.i.am. Na trh teď vstoupil s pátou deskou Here I Stand, jež je spíše přehlídkou zvukových možností studia, než uměleckým počinem.

Článek

Usherovo CD má slušný zvuk, tím je ale seznam kladů vyčerpán a nastává čas kousnout do kyselého jablka. Neustále stejné elektronické rytmy ve středním tempu tuhle desku doslova zabíjejí, už po půl hodině si musí průměrně vnímavý posluchač dát pauzu. Jako dar z nebes se jeví jediná rychlá skladba This Ain't Sex, která mimochodem docela připomíná raného Michaela Jacksona.

Nejde však jen o rytmus, horší je, že prakticky žádná píseň nemá výraznější melodii, o zajímavých instrumentálních sólech si můžeme nechat jen zdát. Hlavní útěchou zůstává, že Usher alespoň obstojně zvládá zpěv na základní řemeslné úrovni. Jeho projev je ale vnitřně prázdný a nevěrohodný, je to soul bez duše.

Deska tak zapadá do nekonečné řady komerčních rádoby rhytm'n'bluesových placek, které se nejvíce hodí jako kulisa do obchodů s předraženým značkovým oblečením.

Usher: Here I Stand, Sony BMG 2008

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám