Hlavní obsah

První vstupenky na karlovarský festival jdou ve čtvrtek do prodeje

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První vstupenky na 43. ročník Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech si budou moci návštěvníci pořídit u pokladen v Thermalu již ve čtvrtek 3. července od 9 hodin ráno.

Článek

Stejně jako v minulém roce je ale možné vstupenky pořídit na maximálně dva festivalové dny dopředu. Ceny vstupenek zůstávají stejné jako v loňském roce, tedy za 65 korun a se slevou pro důchodce, studenty a postižené za padesátikorunu. „Už několik let se nám daří držet stejné ceny,“ pochvaloval si Krištof Mucha z organizačního týmu MFF. „Navíc festivalové pasy ceny vstupenek ještě zvýhodňují,“ dodal.

Festivalové pasy lze koupit v pokladnách v Thermalu také od čtvrtka. Lze je pořídit na jeden den, na tři, pět dní a na celý festival. Na jeden den stojí pas dvě stě, na tři dny pět set, na pět dní sedm set a na celý festival tisíc korun. Na každý festivalový pas je možné denně vyzvednout tři vstupenky na tři různá festivalová představení. Cena vstupenek vychází s festivalovou kartou až o polovinu levněji.

Pomocí festivalového pasu je rovněž možné rezervovat vstupenky na filmy prostřednictvím mobilních telefonů. Festival Pass, jak se festivalová karta oficiálně jmenuje, navíc umožňuje vstup do jakéhokoliv kina bez vstupenky pět minut před představením, pokud sál není ještě plně obsazen. Nabízí slevy do bazénu Thermalu či do klubu Peklo ve stejném hotelu.

Ubytování bude problém

Na první dva až tři dny v pátek zahajujícího 43. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech jsou prakticky všechny ubytovací kapacity vyprodány.

Návštěvníci, kteří se chystají na zahájení festivalu do lázní dorazit bez dopředu zamluveného noclehu, se budou muset podle všeho spolehnout pouze na nenadálá storna objednávek nebo si přivézt stan a postavit si ho ve stanovém městečku na stadiónu AC Start v městské čtvrti Tuhnice.

„Volné ubytování nabízíme v tuto chvíli už pouze od úterý 8. července,“ uvedla Petra Kučerová z oficiální agentury festivalu Good Bed Agency.

„Víkendové pobyty jsou všechny obsazené a uvolní se leda s nějakým nenadálým stornem,“ dodala s tím, že agentura nabízí na druhou polovinu festivalu levnější ubytování v kempech za zhruba dvě stě korun za osobu a noc. „Ale i v hotelích, kde je cena kolem patnácti set korun,“ doplnila.

„Úvodní víkend je vyprodáno,“ uvedla Zdeňka Číšková z cestovní agentury Kawex. „Pár posledních míst nabízíme od pondělí 7. července. Jedná se například o lůžka v Bavorském Dvoře v městské části Dvory za 1200 korun za dvoulůžák nebo třílůžák v ubytovně Pod mostem za 800 korun. Volné pokoje jsou také v Mánesu v Křižíkově ulici,“ poznamenala Číšková.

Je také zcela zbytečné obracet se na karlovarské infocentrum. „Jako každý rok jsou všechna místa obsazená,“ uvedl ředitel karlovarského infocentra Petr Masák. Naopak je možné se ještě spolehnout na ubytování Last Minute v některém ze čtyřhvězdičkovém hotelu mezi Thermalem a Grandhotelem Pupp. Nevyužité rezervované pokoje budou dány k dispozici návštěvníkům festivalu za zvýhodněné ceny vždy dva dny předem ve večerních hodinách v akreditační hale v hotelu Thermal.

Vodafone hotel, jenž nabízel na dva dny ubytování zdarma pro své zákazníky, je zcela vyprodán už od čtvrtka 26. června. „Poslední z dvou a půl tisíce ubytovacích míst jsme prodali za necelou hodinu,“ uvedl mluvčí společnosti Filip Hrubý.

Zbývá tělocvična

Zbývají tak místě pro méně náročné návštěvníky v hostelu v někdejší škole na Nábřeží Jana Palacha, kde je cena opět 95 korun za noc. Spí se ve vlastních spacácích v tělocvičně a ve třídách. K dispozici jsou sprchy a záchodky, stejně jako úschovna a recepce. Od čtvrtka bude otevřeno rovněž stanové městečko na stadiónu AC Start v městské části Tuhnice.

„Cena je stejná jako loni, tedy 70 korun na osobu a noc včetně šatny a sprch,“ uvedl Vít Hořejš z AC Start. „Novinky nejsou žádné, jen jsme zrušili stany s internetem a alkoholem na hřišti,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám