Hlavní obsah

Koncert Vondráčkové a Korna se ruší, plány jim zkřížil Elán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benefiční koncert v pražské Státní opeře, který se měl konat 24. června od 20.00 byl zrušen. Diváci, kteří se těšili na vystoupení populární stálice Heleny Vondráčkové či na 4TET Jiřího Korna, si tak budou muset počkat až do 9. října. Z oficiálního vyjádření společnosti Bon Art Production vyplývá, že k přesunu došlo z technicko-provozních důvodů. Podle Martina Michala, manžela Heleny Vondráčkové, která měla na koncertu zazpívat, byl však důvodem koncert Elánu v O2 Aréně v Praze, který se koná rovněž 24. června.

Článek

Začátkem října by už mělo být vše v pořádku. Specifikem letošního ročníku mají být duety. Nikdo tedy nebude na jevišti sám. Páry vytvoří buď zpěvák s orchestrem jako rovnocenným partnerem, sólista s jedním nástrojem nebo se mohou sejít dva nástroje. Originalitě se meze nekladou.

"Naším cílem je představit posluchačům známé i nové skladby v podání jejich oblíbených interpretů v netradičních aranžích a hlasových kombinacích za doprovodu velkého symfonického orchestru," říká Michaela A. Dobrovolná z pořádající agentury.

Vystoupí například Helena Vondráčková, která zazpívá to nejlepší ze svého repertoáru, duet přislíbili i Leona Machálková s Laďou Kerndlem. Zastoupena bude i mladší generace v čele s Terezou Kerndlovou, Vojtěchem Dykem či Šárkou Vaňkovou.

Nebudou chybět ani dvojzpěvy z operního repertoáru v podání sopranistky Státní opery Jany Sibery a tenoristy plzeňské opery Jana Adamce. Koncert okoření také vokální skupina 4TET Jiřího Korna, která zazpívá své nejúspěšnější hity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám