Hlavní obsah

Začínající kapely zaburácí na plzeňském Cigistocku

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Již pošesté si dají dostaveníčko v Plzni začínající kapely. V rámci hudebního festivalu Cigistock se 26. června představí na dvoře Církevního gymnázia třináctka kapel. Součástí celodenního programu bude i pořad o životě a díle hudebních skladatelů.

Článek

Na pódiu se vystřídají například plzeňští Scissorhands, ústečtí Maranatha či L. A., Nebylo nás pět, Hrozněmoc nebo Adolpho Motivem akce je Start Track, tedy v překladu mimo jiné vydat se na cestu či dráhu.

„Právě festival Cigistock je pro mladé kapely bezpochyby místem, kde mohou začít svoji cestu za hudebním úspěchem. Zároveň jsme využili i stejné výslovnosti s názvem slavného sci-fi seriálu, a tak se návštěvníci letošního ročníku mohou těšit na řadu odkazů,“ vysvětlil ředitel festivalu Jan Zápotocký.

Festival probíhá 26. června od devíti do dvaadvaceti hodin. Krom třináct kapel je součástí programu naučný pořad Mozart a neromantická hudba romantismu o životě a díle hudebních skladatelů. Klavírní recitál přednese uznávaný klavírista Štěpán Kos.

Festival Cigistock vznikl před šesti lety s cílem podpořit nové hudební skupiny. V uplynulých ročnících měli možnost představit se například známí Mandrage či Scissorhands.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám