Hlavní obsah

Divoch Iggy Pop navštíví Prahu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký rocker Iggy Pop se skupinou The Stooges přijede 20. září zahrát do pražské Arény HC Sparta Praha. Novinkám to oznámil David Gaydečka, jeden z organizátorů festivalu United Islands of Prague, který letos proběhne 19.-21. června.

Článek

Iggy Pop u nás poprvé vystoupí se svou původní kapelou The Stooges, která vznikla již v šedesátých letech, ale poměrně brzy se rozpadla. Pravděpodobně půjde o jedinou a poslední možnost vidět tuto sestavu v ČR, protože Iggy Pop se po skončení turné vrátí na sólovou dráhu a začne natáčet desku.

Svým přístupem k hudbě i divokým chováním na pódiu inspiroval vlnu britského punku včetně Sex Pistols či Clash. Po rozpadu skupiny spolupracoval třeba s Davidem Bowiem a Ivanem Kralem. Zahrál si také v amerických filmech Coffee and Cigarettes (s Tomem Waitsem) a Dead Man.

V roce 2003 se dal znovu dohromady s The Stooges a od té doby objíždí svět a koncertují. V roce 2007 vydali desku The Weirdness. Předloni vystoupili na festivalu Hodokvas v Piešťanech.

Vstupenky na koncert budou k dostání od 9. června v obvyklých předprodejních sítích.

Reklama

Související články

Iggy Pop míří na Slovensko

Legendární zpěvák Iggy Pop, který je považován za praotce punku, vystoupí se svou skupinou Stooges ve čtvrtek v Piešťanech na osmém ročníku festivalu Hodokvas,...

Iggy Pop do Piešťan přilákal tisíce diváků

Několik tisíc diváků přilákal do Piešťan ve čtvrtek už první den sedmého ročníku multižánrového festivalu Hodokvas 2006. Řada jich přijela i z Čech a Moravy....

Mike Watt: Bez Iggyho Popa by nebyl punk

Vrcholem sedmého ročníku hudebního festivalu Hodokvas 2006, který se konal o víkendu v Piešťanech a na nějž přišlo na 20 000 diváků, bylo čtvrteční vystoupení...

Výběr článků

Načítám