Hlavní obsah

Na Colours of Ostrava se hraje i divadlo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival Colours of Ostrava (10. až 13. července) letos výrazně obohatil program divadelních představení. Hlavní divadelní hvězdou má být Jaroslav Dušek se svými improvizacemi.

Článek

„Jde v podstatě o regulérní divadelní přehlídku uprostřed světa hudby,“ říká Jiří Moravčík, dramaturg divadelního programu. Jaroslav Dušek s divadlem Vizita nazval představení podle jména festivalu „Barevná ostrá káva“. Každé improvizované vystoupení tohoto uskupení je premiéra.

Divadelní scéna bude umístěna v klidném prostředí ostravské Farské zahrady, kousek od hlavního festivalového areálu. Svá představení tam přivezou soubory Bílé divadlo, Buchty a loutky, Divadlo Petra Bezruče, VOSTO5 nebo divadlo Aqualung.

Speciálně pro vekovní prostory je určen projekt Mistr a žák dvojice SKUTR, který spojuje akrobacii, moderní taneční a fyzické divadlo, techniky bojových umění, slovní improvizaci ve stylu commedie dell'arte a živou muziku.

Lenka Vychodilová z divadla Sklep uvede kabaret věhlasné umělkyně Lemury Lepé, plný písniček a básniček s typicky sklepáckou poetikou určenou malým i velkým příznivcům humoru a parodie.

Přes 100 kapel

Hlavním programem Colours of Ostrava samozřejmě zůstává hudba. Ze zahraničních hvězd má letos dorazit např. slavná irská zpěvačka Sinéad O´Connor, gypsy-punkoví Gogol Bordello, melancholické duo Goldfrapp, kytarovka Dandy Warhols a norský saxofonista Jan Garbarek.

Nabídka zahrnuje rock, jazz i world music a celkově se na pódiích vystřídá přes sto kapel z Česka, Izraele, Velké Británie, Švédska, Norska, Austrálie, Německa, Francie, Jamajky či Indie.

Reklama

Výběr článků

Načítám