Hlavní obsah

Zahájení vysílání televize Z1 ohrožují technické problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nováček mezi českými televizemi, zpravodajsko-publicistická stanice Z1 se potýká s technologickými problémy. Plánovaný start vysílání, který má být tuto neděli 1. června v 19 hodin, je ohrožen. Potvrdil to generální ředitel televize Martin Mrnka, podle nějž zatím není jisté, zda se začne vysílat přesně v ohlášený den.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel Z1 Martin Mrnka

Článek

"Z1 přichází poprvé v Česku s nejmodernější počítačovou technologií, je možné, že nás dostihnou drobné problémy, podobně jako když se poprvé spouští jaderná elektrárna,“ řekl v úterý na tiskové konferenci v Brně Mrnka. Televize Z1 již v Praze a Brně vysílá informační smyčku, a kdo má set top box, může již její signál přijmout. Z1 je dostupná i volně na satelitu, není ale na UPC Direct.

Paradoxně před několika dny se Z1 chlubila, že start televize bude podle plánu. Jednou z tváří televize má být "kontroverzní" Barbora Tachecí. Ta by zde měla mít od pondělí do čtvrtka svoji talkshow. Své pořady tu budou mít v televizi Z1 také Halina Pawlowská, Milan Knížák, Eugen Korda nebo Petra Procházková.

Nová stanice se stane konkurencí obdobné veřejnoprávní stanice ČT24. Podle Mrnky má ale na rozdíl od ČT24 nová stanice poněkud odlišné poslání a také míří na jinou diváckou cílovou skupinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám