Hlavní obsah

Rudy Linka přiveze Scofielda

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký muzikant českého původu Rudy Linka se i letos snaží vtáhnout jazz do českých měst pomocí festivalu Bohemia Jazz Fest. Koncerty se tradičně konají na náměstích (od 14. do 19. července), aby zasáhly co nejširší posluchačskou obec, a nevybírá se žádné vstupné. Přesto na nich vystupují i hvězdy typu Johna Scofielda.

Článek

V týdnu od 14. do 19. července 2008 bude znít výborný jazz v Praze, Plzni, Prachaticích, Českých Budějovicích a nově také v Domažlicích. "Účastnit se ho budou opravdové špičky jazzu ze Spojených států, ze Švédska, Brazílie, Německa, Itálie a Rakouska, a také nejlepší hudebníci z Čech a Slovenska ve společném projektu Česko-Slovenského BigBandu," láká PR manažerka projektu Ivana Síglerová.

„Tak jako v minulých létech chceme aby na nejkrásnějších českých náměstích zněla jazzová hudba světové kvality. Letošní program je opravdu výborný a už se na koncerty upřímně těším,“ říká Rudy Linka.

Letošním tématem je jazzová kytara a přijedou skutečné hvězdy oboru jako John Scofield (ukázky si poslechněte zde), Mike Stern či Ralph Towner. V rámci festivalu bude udělena také cena Bohemia Jazz Pilsner Urquell Award za přínos světovému jazzu v hodnotě 10 000 amerických dolarů.

„Loni navštívilo festival na náměstích přes 40 tisíc diváků. Pokud nám letos bude přát počasí, máme šanci tenhle český jazzový rekord, ještě vylepšit. Hlavně se ale těšíme, že všem lidem přineseme radost z opravdové virtuózní hudby,“ dodává Linka.

Reklama

Výběr článků

Načítám