Hlavní obsah

Berdychův gang inspiroval Novu k seriálu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TV Nova začala natáčet seriál, který nese pracovní název Expozitura. Je založen na skutečných zločinech proslulého Berdychova gangu, který ještě poměrně nedávno řádil v České republice.

Článek

"Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů, investigativních reportérů TV Nova, Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychův gang rozkrývali. V každém díle se také uzavře jeden dílčí případ, ale celým seriálem se táhne kontinuální dějová linka – dramatický příběh vztahu policistky a jejího parťáka, kteří se postavili jednomu z největších zločineckých gangů, jež kdy na našem území operoval," uvedla mluvčí Novy Veronika Šmítková.

Seriál prý nemá být žádné laciné "béčko" odehrávající se v papundeklových kulisách, Nova slibuje plno akčních scén, honiček a přestřelek. "Jedná se o velmi náročný projekt, který nemá v dějinách české televize obdoby," podotkla mluvčí. Natáčení potrvá přibližně rok.

V seriálu si zahrají Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Jan Kanyza, Michal Pavlata, Maroš Kramár, David Prachař, Vladimír Kratina, Sabina Králová, Jiří Korn, Lucie Zedníčková, Jiří Štěpnička a další.

Hlavní zápletka zní takto: mladá policistka, čerstvě přidělená ke krajské expozituře Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, se podílí na vyšetřování nejzávažnějších trestných činů, které plní přední stránky nejčtenějších deníků.

Jakkoliv se do práce vrhá s elánem a entuziasmem příslušejícím jejímu věku, začíná postupně zjišťovat, že ne ve všech případech, které v jednotlivých dílech řeší, jsou odhaleni skuteční viníci. Postupně se stává nepohodlnou jak podsvětí, tak i špičkám policie, a s důkazy o jejich vzájemném úzkém propojení se stává štvanou zvěří…

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám