Hlavní obsah

Události na ČT budou delší

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní zpravodajská relace České televize Události bude delší. Od 30. června 2008 má mít deset minut navíc. Události v regionech a Večerník/Report se sloučí do jedné pětadvacetiminutové regionální relace (ve třech různých vydáních), která bude začínat už v 17.45.

Článek

"Další rozšíření zpravodajství je progresivní systémovou změnou, díky níž televize veřejné služby nabízí v rámci kompletního celodenního zpravodajského servisu ještě více prostoru regionům – chceme tak zohlednit fakt, že důležité věci se neodehrávají pouze v zahraničí nebo v Praze," řekl k tomu generální ředitel ČT Jiří Janeček.

Tým moderátorů Událostí, které budou trvat 35 minut, zůstává beze změny. Nové Události v regionech budou moderovat Jitka Sluková a Jan Hrubeš.

"Programová změna vychází vstříc divákům. Zachováváme pětadvacetiminutové ryze regionální vysílání ve třech vydáních – pro Čechy, Jižní Moravu a Severní Moravu se Slezskem, jak nám ukládá zákon, a zároveň nabídneme více regionálních zpráv celostátně v Událostech,“ vysvětlil ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich. "Zprávy z regionálního dění zpestří hlavní zpravodajství, protože se dotýkají všednodenního života každého z nás a přinesou v jedné relaci ucelený obrázek o událostech dne,“ dodal.

Programový posun u Událostí v regionech na 17.45 hodin si vyžádal úpravu schématu na ČT24. Pravidelné Interview ČT24 se od 30. 6. 2008 přesouvá z půl šesté na 12.30 hodin a dostane novou dramaturgii vycházející z obdobných duelů v zahraničních televizích. Moderátory zůstávají Daniela Drtinová a František Lutonský.

ČT proti Primě

Prodloužené Události České televize se budou částečně překrývat se zprávami Primy. Ty se od 5. května přesouvají na 18:55. Prima tak ustoupila konkurenční Nově, jejíž zprávy vysílané od půl osmé jsou dlouhodobě nejsledovanější.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám