Hlavní obsah

Metaloví pohřebáci Saturnus přivezou těžkou melancholii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánská metalová skupina Saturnus produkuje hudbu, při které by si člověk nejradši lehl do rakve - ne proto, že je špatná, ale proto, že je tak hrozně smutná. Společně s nimi přijedou 2. května do klubu Black Pes v Praze-Klánovicích šířit depresi i jihoameričtí Mar de Grases.

Článek

„Saturnus platí za jednu z nejrespektovanějších kapel na kolbišti pohřebního doom metalu a takových kapel je v Evropě jako šafránu. Pokud bychom měli zjednodušeně přiblížit jejich hudební směřování, nevyhneme se srovnání s jejich velkou inspirací, britskými My Dying Bride, s jejichž tvorbou hudebně nejvíc korespondují,“ říká Tomáš Karlík z pořadatelské agentury Obscure Promotion.

Skupina dosud vydala tři alba. Titul posledního z nich, které je považováno za jejich majstrštyk, zní Čechům obzvláště povědomě: Veronika Decides To Die. Obsahuje epické skladby s meditačními i rozbouřenými pasáženi, některé jakoby se inpirovaly u samotných Pink Floyd (např. prostředek Inflame Thy Heart).

Chilská formace Mar de Grises přináší nezvyklý temperament a barvité kompozice, které v těch správných okamžicích nepostrádají náležitou rychlost a agresivitu. Novátorský přístup prokazují i na zbrusu novém albu Draining the Waterheart.

Reklama

Výběr článků

Načítám