Hlavní obsah

Kvaska se změní v divadelní Touhu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisérka Mirjam Landa a zpěvák a hudební skladatel Daniel Landa připravují po Krysařovi a Tajemství do pražského Divadla Kalich nový muzikál Touha. Premiéru bude mít 15. září.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Korn a Dan Landa na tiskové konferenci k muzikálu Touha

Článek

Muzikál volně vychází z filmu obou autorů Kvaska, který byl v kinech uveden loni v únoru. Soundtracku se prodalo přes 26 tisíc kusů a Landa se díky němu stal nejprodávanějším zpěvákem na českém trhu.

„Po dokončení filmu jsem si myslela, že ten materiál už nevezmu do ruky. Potom se ale dostavila touha dát ho na divadelní jeviště, protože by mu to mohlo poskytnout větší prostor,“ řekla na pondělní tiskové konferenci režisérka a scenáristka Mirjam Landa, jež se přípravy ujala.

„Od filmové Kvasky se bude muzikálová Touha lišit v mnoha věcech. Zatímco film je z různých prostředí a o různých osudech, divadelní provedení bude o vnitřních touhách účastníků. Hodně se v něm věnuji třeba postavě Karin, kterou ztvární Lucka Vondráčková. Mělo by to být hlavně taneční představení, to byl můj sen.“

Kromě Vondráčkové se v muzikálu představí zpěvák a tanečník Jiří Korn. O obsazení dalších postav, včetně hlavní role Mikyho, rozhodnou konkurzy, které proběhnou v Kalichu 28. dubna a 1. května. „Filip Tomsa, který hrál Mikyho ve filmu, neumí zpívat, takže ho nelze obsadit do muzikálu. Navíc nebude ta postava v divadle tolik romantická,“ vysvětlila Právu režisérka.

Daniel Landa se v žádné roli neobjeví. „Mám mnoho jiné práce a také neumím tancovat, i když bych se to rád naučil. Budu ovšem pracovat na hudbě, protože se pro muzikál bude dodělávat. Vzhledem k tomu, že se v něm bude hodně tančit, mě asi čeká i práce na tanečních skladbách. Budu důsledně plnit roli člověka, který slouží potřebě ostatních umělců,“ řekl písničkář.

Reklama

Výběr článků

Načítám