Hlavní obsah

Trutnov ovládne rock

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Jeden z největších letních hudebních festivalů v Čechách, Trutnov Open Air Music Festival 1987 - 2003, začne již ve středu po dvacáté hodině v trutnovském areálu Na Bojišti. Pro nedočkavce se první skupiny představí v Krušovickém stanu. Hlavní program odstartuje v pátek ve třináct hodin. Vstupenky budou na místě ke koupi za 650,-Kč.

Článek

"Trutnov je o momentu setkání. Koná se již dvanáctý ročník a tvrdím, že festival se neustále vyvíjí," řekl Právu pořadatel Martin Věchet. Pozván je podle něj i bývalý prezident Václav Havel.

Největšími atrakcemi letošního ročníku jsou americká hardcoreová legenda Suicidal Tendencies, švédští hudební mixéři Clawfinger, britská bluesrocková vzpomínka na šedesátá léta Ten Years After a Argentinci Karamelo Santo a Němci Los Banditos.

Festival chce zůstat věrný undergroundu

"Letos se chceme definitivně odlišit od ostatních festivalů v Čechách, jejichž pořadatelé neustále přemýšlejí o tom, jak přitáhnout co nejlepší a nejdražší kapelu. Takové ambice nemáme, Trutnov je věnovaný tzv. druhé kultuře," sdělil dále Věchet. Tou mají organizátoři na mysli především český underground, se kterým je festival neodmyslitelně spjatý.

Z tuzemských skupin se proto představí The Plastic People Of The Universe, DG 307, Hudba Praha, Psí vojáci. Produkce projektu Hever & Vazelína se po jeho loňském úspěchu, při kterém málem zlikvidoval část aparátu, uskuteční na alegorickém voze, který bude projíždět celým areálem.

Hudební současnost budou reprezentovat skupiny -123 min., Roe-Deer, FruFru, Skyline, Hradišťan a další. Festival skončí v neděli v noci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám