Hlavní obsah

Zemřel slavný bubeník Buddy Miles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký bubeník Buddy Miles, který se proslavil koncertováním s legendárním kytaristou Jimim Hendrixem koncem 60. let minulého století, zemřel v úterý ve svých 60 letech ve svém domě v texaském Austinu. S odvoláním na Milesova mluvčího to oznámila agentura Reuters. Miles prý trpěl srdeční chorobou, přesná příčina jeho smrti však zatím nebyla určena.

Foto: Mark Freeman, Reuters

Buddy Miles

Článek

Miles během své kariéry pomohl vycizelovat nové hudební styly jako funk, metal nebo acid jazz, a to díky spolupráci s kytaristy zvučných jmen jako John McLaughlin, Mike Bloomfield či Carlos Santana.

Největší slávu však Milesovi přinesla jeho spolupráce s Hendrixem, s nímž hrál od roku 1969 do Hendrixovy smrti v roce 1970 v kapele Band of Gypsys. Skupina se proslavila vydáním stejnojmenného alba. Milesovým vlastním příspěvkem byly skladby We Gotta Live Together a Changes. Miles později spolupracoval také se Steviem Wonderem či Davidem Bowiem.

Reklama

Výběr článků

Načítám