Hlavní obsah

Serj Tankian v Ostravě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Serj Tankian (ex System Of A Down) se nedávno vydal na sólovou dráhu a své nové CD Elect The Dead přijede představit i českým fanouškům. Jeho příznivci se dočkají 5. června v ostravské ČEZ Aréně.

Článek

Nadupané kytary System Of A Down i charakteristický zpěv jejich frontmana nejsou pro domácí fanoušky ničím neznámým a po celém světě má skupina na kontě už 16 miliónů prodaných nosičů. Roku 2006 se ale Tankian zavřel sám do svého domácího studia v Los Angeles, aby natočil sólovku Elect The Dead.

“Když jsem dělal na Elect The Dead, cítil jsem tu samou energii jako při natáčení první desky Systémů v roce 1998, ten elán do experimentování, celý ten pocit ‘Wow, tohle si fakt můžu dovolit… Každý den jsem žil jenom svou hudbou, nepotřeboval jsem jíst ani pít, přijímal jsem a vysílal jenom hudbu. Ráno jsem se vždycky probudil, a tak moc se mi chtělo pracovat na mojí muzice, že jsem se nemohl soustředit na nic jiného,” popisuje nadšeně.

“Určitě je to rocková deska,” říká, "je to hybné album s mnoha vrcholy i volnějšími pasážemi, pořád se rozjíždí a zastavuje, neustále se mění tempo. Depresivní i povzbudivé zároveň; můžete na něm cítit vliv jazzu, ale stejně je to rockové album.”

SERJ TANKIAN

Serj Tankian se narodil v Bejrútu v Libanonu arménským rodičům roku 1967, tedy v období, které bylo na středním Východě velmi pohnuté. Roku 1975 jeho rodina emigrovala do Los Angeles. Po studiu marketingu a obchodu na California State University, se Tankian pustil do podnikání v oblasti vývoje účetního softwaru, ale  roku 1995 spolu se třemi přáteli z arménské komunity v Kalifornii založil System Of A Down, kapelu, která se během deseti let stala jednou z nejpopulárněších v oblasti tvrdšího alternativnějšího rocku. Vydali společně pět alb a Tankian loni vydal první sólovku.

Do Ostravy si Tankian přiveze i americkou předkapelu Fair To Midland. Vstupenky budou v prodeji od 3. 3. 2008 v sítích Ticketpro a Ticketportal za 670,- Kč + poplatky, vstupenky přímo pod pódium budou za 750,- Kč + poplatky.

Reklama

Výběr článků

Načítám