Hlavní obsah

Ozvěny Festivalu hudebních filmů Moffom budou zdarma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňský festival hudebních filmů Moffom nabídl velmi nabitý program, tématicky sahající od historie blues, soulu a funku až po nejexotičtější world music. Protože všechny filmy mohl málokdo stihnout, rozhodli se organizátoři uvést "ozvěnu" festivalu v Americkém kulturním centru v Praze. Vstup bude zdarma.

Článek

Od 26. do 28. února se v Americkém kulturním centru uskuteční pod názvem MOFFOM Remix přehlídka šesti vybraných snímků, které měly českou premiéru právě na loňském ročníku.

„Po úspěchu loňských celoročních projekcích a zejména po výstavě mississippských fotografií Williama Ferrise (speciální host MOFFOMu 2006) jsme chtěli vytvořit ozvěnový program tak, aby pokryl různá témata a zároveň měl i konkrétní zaměření," říká spolupořadatel projektu MOFFOM Remix Marek Svoboda.

Každý večer má mít vlastní téma a budou se promítat dva filmy, mezi nimiž bude krátká přestávka. První večer bude věnovaný Měsíci černošské historie v USA, druhý tématu Američané v cizině, poslední bude o městě New York.

Uvedeny budou snímky Music Inn, Respect Yourself: The Stax Records Story, Red Elvis, Monks: Transatlantické vazbení, Legenda o Tony Vilarovi a Kmotr diska. Americké kulturní centrum se nachází 50 metrů od velvyslanectví USA. Více najdete na stránkách http://www.usembassy.cz/american_center.html.

Pátý ročník mezinárodního festivalu hudebních filmů Music on Film – Film on Music (MOFFOM) se letos uskuteční od 16. do 20. října v kinech v centru Prahy. Představí opět několik desítek unikátních hudebních dokumentů či hraných filmů a řadu doprovodných programů – koncertů, projekcí němých filmů s živým hudebním doprovodem, videoklipů, diskusí se zahraničními režiséry a podobně. Více na www.moffom.org.

Reklama

Výběr článků

Načítám