Hlavní obsah

Zpravodajství ČT definitivně povede Milan Fridrich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milan Fridrich byl od 1. března potvrzen do funkce ředitele zpravodajství České televize (ČT). Doposud byl touto funkcí jen pověřen. Generální ředitel ČT Jiří Janeček o něm řekl, že je to zkušený novinář i manažer.

Článek

"Důvod dočasnosti pominul, pracovní výkon kolegy Fridricha potvrzuje, že jsem se rozhodl správně," řekl radě Janeček a podotkl, že ke jmenování Fridricha souhlas radních nepotřebuje.

"Důvod dočasnosti pominul, pracovní výkon kolegy Fridricha potvrzuje, že jsem se rozhodl správně," řekl radě Janeček a podotkl, že ke jmenování Fridricha souhlas radních nepotřebuje.

Podle vyjádření radních však většina z nich s Fridrichem souhlasí. Během svého působení ve funkci Fridrich například uskutečnil změny v ranním vysílání a rozšířil večerní Události, komentáře.

Fridrich pracuje v České televizi od roku 2005, kdy nastoupil na post šéfeditora zpravodajství. Poté byl zástupcem šéfredaktora a vedoucím Dobrého rána s ČT.

Před nástupem do veřejnoprávní televize působil jako zpravodaj Českého rozhlasu a Hospodářských novin v Bruselu. 

Major Zeman je prý v pořádku 

Rada České televize ve středu také konstatovala, že prodej DVD seriálu Třicet případů majora Zemana firmě Český film je podle šetření dozorčí komise v pořádku. Česká televize současně nastavila nová pravidla prodeje DVD.  

Od názoru člena rady Petra Uhla, že smlouva na prodej seriálu o Zemanovi nebyla v pořádku, se rada ve svém usnesení ostře distancovala. Uhl se obrátí na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

V průběhu veřejného jednání Rady ČT napadl radu slovně občanský aktivista Jan Šinágl, který vykřikoval, že Česká televize neplní svou veřejnou službu, že dělá „z veřejnosti blbce“, že prodej seriálu o Zemanovi byl protizákonný.

„Nesmějte se, pane generální řediteli, na vás také jednou dojde,“ řekl mimo jiné Šinágl. Předseda Rady ČT Jiří Baumruk pak dal pokyn ochrance, aby Šinágla vyzvala k odchodu z jednání, což Šinágl učinil.

Reklama

Výběr článků

Načítám