Hlavní obsah

Podíly Novy a Primy přes den byly nejnižší za několik let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podíly Novy a Primy na sledovanosti přes celý den byly v uplynulém týdnu nejnižší za několik posledních let. V případě Novy podle dostupných údajů nejméně od začátku roku 2005, u Primy od zimních olympijských her v Turíně v únoru 2006. Pátek a sobota patřila minulý týden přenosům z prvního kola volby prezidenta v programu České televize a například týdenní podíly ČT2 byly nejvyšší za několik posledních měsíců.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Sledovanost hodně ovlivnila volba prezidenta (na snímku kandidát Jan Švejnar)

Článek

Prima naopak v hlavním večerním čase - v prvním týdnu, v němž přesunula své zprávy na 19:30 - dosáhla nejvyššího týdenního podílu od loňského srpna. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila Asociace televizních organizací (ATO) na základě peoplemetrového měření firmy Mediaresearch.

Novu přes celý den v uplynulém týdnu sledovalo v průměru 34,6 procenta ze všech diváků u obrazovek, což je méně o 4,3 bodu oproti týdnu předtím. Prima si pohoršila o 1,8 bodu na 16,7 procenta. ČT1 si polepšila o 2,3 bodu na 23,2 procenta, ČT2 pak o 2,4 bodu na rovných deset procent, což je nejvíce od loňského září. Podíl ČT24 stoupl o 62 setin bodu na 1,8 procenta, podíl ČT4 Sport pak o 41 setin na 0,88 bodu.

Podíl Novy v hlavním večerním čase mezi 19:00 a 23:00, označovaném jako prime time, byl 37,4 procenta, což je méně o 5,8 bodu oproti týdnu předtím. To je zároveň nejméně od osmého týdne roku 2006, kdy ČT2 přenášela turínskou zimní olympiádu a její podíl tehdy dosáhl téměř pětiny. Prima naopak zaznamenala nárůst o devět desetin, a sledovalo ji tak v průměru 19 dospělých z každé stovky u obrazovek. ČT1 si večer polepšila o osm desetin bodu na 23,2 procenta, ČT2 pak o 3,1 bodu na 8,6 procenta, což je maximum od začátku loňského května. Podíl ČT24 stoupl o 35 setin na procentní bod, podíl ČT4 Sport se zvýšil o čtyři desetiny a činil 0,7 bodu.

Nejsledovanější pořady vždy na Nově

Všech 20 nejsledovanějších pořadů v minulém týdnu opět odvysílala pouze Nova. Nejvíce diváků vidělo nedělní Sportovní noviny, bylo jich přes 2,3 milionu. Na ČT1 byl největší zájem o nedělní Události v regionech (1,5 milionu diváků), nejsledovanějším pořadem Primy se staly její pondělní Zprávy TV Prima (1,43 milionu diváků). Na ČT2 si nejvíce diváků, téměř 800 000, vybralo páteční večerní přenos volby prezidenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám