Hlavní obsah

Slovenská skupina Desmod je na roztrhání

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vyhlášení Desky roku Allianz 2007 v sobotu vystoupila jedna z nejúspěšnějších slovenských skupin Desmod. Loni vydala šesté album Kyvadlo a stala se i vítězem národní ankety popularity Zlatý slávik.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Desmod

Článek

"Je příjemné, když vás lidé poznávají na ulici a cítíte, že si vás váží. Slovensko je malá země a mediálně známý člověk je tam na úrovni světově populárního herce. Že se něco děje, jsme si poprvé uvědomili, když jsme před dvěma lety vyhráli Slávika a sesadili po letech kralování Elán," říká zpěvák Mário "Kuly" Kollár.

Loni v listopadu a prosinci absolvoval Desmod české turné po boku Chinaski. 25. března vyrazí na první velké samostatné slovenské turné, na které naoplátku Chinaski pozval.

"Než začneme tvořit písničky, absolutně nerozmýšlíme o tom, v jakém stylu budou. Jednoduše přineseme nápady a ty se nám buď líbí, anebo ne. Měli jsme kdysi tendenci být víc rockoví, energičtí, ale možná i díky přibývajícímu věku je pro nás nejdůležitější, aby se nám skladby líbily," tvrdí kytarista Richard Synčák.

"Osobně bych byl pro nějaké tvrdší album, kterým bychom si splnili sen. Dokonce si myslím, že jsme ve stádiu, kdy bychom si ho mohli dovolit. Ale kdybychom udělali tvrdou desku, měl bych strach, aby z ní nebylo cítit, že to není upřímné," dodává Kollár.

Písnička Lavíny z alba Kyvadlo se stala ústřední melodií nového slovenského seriálu Panelák. V jeho devátém díle si zahrají i členové Desmodu. "Poprosili nás, jestli bychom tu písničku, jednu z tvrdších na desce, mohli natočit takříkajíc seriálově. Udělali jsme akustičtější verzi, a když ji srovnáme s verzí na albu, zjišťujeme, že je pro nás přijatelnější," usmívá se Synčák.

Kromě toho začíná kapela předělávat písničky ze starého muzikálu Gejzy Dusíka Modrá růže. Režisérem představení bude Jozef Bednárik a po kapele chce, aby písním z třicátých let dala moderní kabát.

Reklama

Výběr článků

Načítám