Hlavní obsah

Chris Rea po roce opět v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to tak dávno, co Chris Rea zahrál v pražském Kongresovém centru, a jeho fanoušci už se zase mohou těšit. Osmnáctého února zahraje v ČR znovu, tentokrát v Praze na Výstavišti (bývalá T-Mobile Aréna).

Článek

Kytarista a zpěvák Chris Rea patří k těm umělcům, jejichž skladby pozná i naprostý laik po několika vteřinách. Již léta tvoří podobně melancholické písničky v pomalém až středním tempu, kterým dominuje zastřený zpěv doprovázený poklidnou, ale vynalézavou slide kytarou.

Rea se nechává inspirovat starým americkým blues, ale není nijak ortodoxní, dělá vlastně vkusný pop, který neurazí náročnější posluchače a jeho popularita možná právě proto nikdy nevzletěla raketově vzhůru, ale také nikdy výrazněji neupadla.

Žádná divočina

Narodil se v roce 1951 v britském Middlesborough v italsko-irské rodině. Kariéru zahájil v roce 1973 s kapelou Magdalene, ale proslavil se až později jako sólista. Jeho prvním počinem byla deska Tennis (1980) a pak následovalo dvacet dalších.

Koncerty Chrise Rey nejsou žádnou rockovou divočinou, spíše jde o příjemný dýchánek se zpěvákem, který je rád blízko lidem, kašle na stylizaci a nepotrpí si na rachot, obří pódia, blikající světla a pyrotechnické efekty. Zkrátka nic pro fanoušky Madonny.

Reklama

Výběr článků

Načítám