Hlavní obsah

Rihanna zazpívá v březnu v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Momentálně velmi populární devatenáctiletá popová krasavice Rihanna vystoupí 20. března v pražské Aréně HC Sparta Praha. Představí své poslední album Good Girl Gone Bad.

Článek

Rihanna je představitelkou současné mainstreamové taneční hudby, která hledá inspiraci ve starším R'n'B a obaluje ho do lehce stravitelného módního zvukového hávu. Podobně jako Christina Aguilera nebo Pink má Rihanna sexy hlas a nejsilnější je v romantických baladách.

Rihanna, vlastním jménem Robyn Rihanna Fentyová, se narodila na Barbadosu v roce 1988. Jednou se na dovolené náhodou setkala s producentem Evanem Rogersem, který jí pomohl nahrát první vlastní písně, a tak pronikla do poměrně prestižní nahrávací společnosti Def Jam.

V roce 2005 vydala debutové album Music Of The Sun, ze kterého vzešel první singl Pon de Replay, ovlivněný dancehallem a hip-hopem. Následovala alba A Girl Like Me a nejnovější Good Girl Gone Bad, kterého se prodalo několik miliónů kusů.

Nejznámější písničkou v krátké kariéře mladé zpěvačky se stal loňský hit Umbrella, který trhal rekordy v hitparádách téměř ve všech zemích. K dalším výraznějším písničkám patří Unfaithful, Break It Off či Shut Up and Drive.

Koncert v Praze bude podle pořadatelů pojat velkolepě. Zpěvačku mají doprovázet tanečníci a také oslňující pyroefekty. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro v cenách od 790 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám