Hlavní obsah

Irglová si k narozeninám nadělí rodinný výlet do Los Angeles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výlet s rodinou do Los Angeles si naplánovala na konec února zpěvačka, pianistka a herečka Markéta Irglová. Její skladbu Falling Slowly nazpívanou společně s irským zpěvákem Glenem Hansardem totiž americká Akademie filmových umění a věd nominovala na prestižní filmové ocenění Oscar v kategorii nejlepší píseň.

Článek

"Těším se na to, že s sebou do Ameriky vezmu rodinu a uděláme z toho společný výlet," řekla Irglová, která právě pobývá u rodičů ve Valašském Meziříčí. Sošky Oscarů za vítězství v 80. ročníku cen americké filmové akademie mají být rozdány 24. února na tradičním ceremoniálu. Jeho konání ovšem ohrožuje již třetí měsíc trvající stávka hollywoodských scenáristů.

Duetu Falling Slowly z irského nízkorozpočtového filmu režiséra Johna Carneyho nazvaného Once, v němž Irglová s Hansardem navíc ztělesnili hlavní role, konkurují hned tři písně ze snímku Kouzelná romance a píseň z dramatu August Rush.

Irglová: Určitě si to užiju  

Irglová a Hansard dostali za Falling Slowly již počátkem ledna cenu Americké asociace filmových kritiků BFCA pro nejlepší filmovou píseň. Právě ceny BFCA velmi často získávají pozdější vítězové Oscarů. Zpěvačka by se navíc mohla stát i prvním držitelem prestižního amerického hudebního ocenění Grammy v historii české populární hudby díky nominacím v kategoriích nejlepší filmová píseň a soundtrack.

Nominace na Oscara ji však přesto překvapila. "Oscar, to je snad největší ocenění na žebříčku, v co člověk může doufat. Já jsem si o tom ani nedovolila uvažovat nebo si to nějak připouštět," řela zpěvačka, která přesně čtyři dny po slavnostním ceremoniálu oslaví 20. narozeniny. "Zatím jsem si to ani nedovolila plánovat, že bych na ně byla v Americe," konstatovala.

Úspěšná teenagerka má stále nabitý kalendář. Již 10. února ji rovněž v Los Angeles čeká ceremoniál cen Grammy a po následujících Oscarech hodlá s Hansardem natočit nové album. "Taky máme naplánované nějaké letní festivaly v Americe a chtěli bychom uspořádat koncerty v Česku a turné po Evropě. Snad to dokážeme zorganizovat, aby to všechno vyšlo," prohlásila Irglová, která se již těší na cestu za oceán. "Určitě si to užiju tak jak tak. Ať už to vyhrajeme, nebo nevyhrajeme, už tak je to pro nás strašný úspěch," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám