Hlavní obsah

Gastronomický mediální festival letos ve Znojmě již podesáté

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze skromných začátků až po uznávaný mezinárodní festival rozhlasových a televizních pořadů se za deset let vypracoval Znojemský hrozen. Soutěží v něm gastronomické filmy, dokumenty a reportáže ze všech koutů světa. Loni bojovalo o zlatý hrozen jen v televizní sekci 186 pořadů ze šestnácti zemí.

Článek

Letošní jubilejní desátý ročník se uskuteční od 16. do 19. září v jihomoravském  Znojmu. Návštěvníci města si oblíbili nejen barmanské soutěže, ale i národní dny, kde se představují tradiční kulinářské speciality různých zemí. Ve stanu na hlavním znojemském náměstí bude tentokrát připravena ochutnávka kuchyně estonské, argentinské a lotyšské.

Kromě veřejných produkcí soutěžních pořadů  a odborných seminářů nebude chybět výstava dětských kreseb Plný talíř malování a Gastronomické grotesky či koncert mezzosopranistky Edity Randové za varhanního doprovodu Vladislava Roubala. Deník Právo je mediálním partnerem festivalu.  

Reklama

Výběr článků

Načítám