Hlavní obsah

Na "antioscary" kandidují Murphy a Lohanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horkým kandidátem na filmové anticeny Zlatá malina 2008 je herec Eddie Murphy, který si vysloužil rovnou pětinásobnou nominaci za své role v komedii Norbit i spolupráci na jejím scénáři. Dvě nominace si za dvojroli v thrilleru I Know Who Killed Me (Vím, kdo mě zabil), který s rekordními devíti nominacemi útočí na titul nejhoršího filmu roku, získala jedenadvacetiletá hollywoodská hvězdička Lindsay Lohanová.

Foto: Reuters

Lindsay Lohanová

Článek

Výsledky soutěže o nejhorší filmařské počiny, které divákům nabídl Hollywood, budou letos vyhlášeny 23. února - tedy tradičně den před udělením filmových Oscarů.

Snímek Norbit, který je nominován v osmi kategoriích, pojednává o strastech životního smolaře Norbita Alberta Rice (Eddie Murphy), jehož terorizuje obézní manželka Rasputia (Eddie Murphy). Pětačtyřicetiletý herec tmavé pleti "díky" filmu nechtěně bojuje o Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec, nejhorší herečka, nejhorší herec ve vedlejší roli a nejhorší filmový pár. Se svým starším bratrem Charliem Murphym kandiduje i na spoluautora nejhoršího scénáře.

Lohanová a Sandler

Velkého "uznání" zakladatele Zlaté maliny Johna Wilsona se dočkal i podle kritiků nepřesvědčivý výkon Lindsay Lohanové v dvojroli pianistky Aubrey Flemingové a jejího dvojčete v thrilleru I Know Who Killed Me režiséra Chrise Sivertsona. Snímek plný násilí si letos vysloužil nejvíce - devět nominací na Zlatou malinu, včetně nejhoršího filmu, scénáře, herečky či režiséra.

Dalším silným kandidátem na titul nejhoršího filmařského počinu roku je komedie Když si Chuck bral Larryho s Adamem Sandlerem v hlavní roli, která se o Zlatou malinu "uchází" v osmi kategoriích. Podle kritiků se filmaři Alexanderu Payneovi, který mimo jiné režíroval oscarovou Bokovku, scénář další vztahové komedie, tentokrát o falešném registrovaném partnerství dvou heterosexuálů, opravdu nepovedl.

Kandidáty na Zlatou malinu jsou však i další slavní herci včetně hollywoodské hvězdy Nicolase Cage (za role v snímcích Ghost Rider a Lovci pokladů: Kniha tajemství) či Diane Keatonové za herecký výkon v romantické komedii Vdáš se, a basta! (Because I Said So).

Reklama

Výběr článků

Načítám