Hlavní obsah

Happy Mondays budou tahákem Colours of Ostrava

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Vůbec první koncert v České republice odehraje kultovní britská kapela Happy Mondays na letošním sedmém ročníku festivalu Colours of Ostrava. Jméno první velké hvězdy odkryli v pondělí pořadatelé festivalu, další jména budou stejně jako v minulých letech oznamovat postupně.

Článek

Happy Mondays vytvořili na přelomu 80. a 90. let spolu se Stone Roses originální zvuk manchesterské scény, označované jako New Power Generation. Propojili nezávislou kytarovou hudbu s hypnotickou chicagskou house music, psychedelií květinových dětí s elektronikou. Kapela vydala několik vysoce ceněných alb, v roce 1992 se ale rozpadla.

Nedávno se Happy Mondays po patnáctileté odmlce vrátili na světovou scénu a velký návrat zažili před dvěma lety na proslulém festivalu v dánském Roskilde.

„Z celého festivalu to byl pro mě největší zážitek. Na diváky z pódia se valila obrovská hudební energie. Věřím, že publikum Colours si jejich koncert skutečně užije,“ tvrdí ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Sedmý ročník Colours of Ostrava se uskuteční od 10. do 13. července na tradičním místě v areálu výstaviště Černá louka a Slezskoostravského hradu. Pořadatelé i tentokrát slibují více než stovku koncertních vystoupení. Vzhledem k tomu, že zhruba třetina účinkujících do Ostravy přijíždí ze zahraničí, jde o jeden z největších mezinárodních festivalů ve střední Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám