Hlavní obsah

Marie Poledňáková bude točit novou komedii Líbáš jako bůh

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jiří Bartoška s Kamilou Magálovou a Oldřich Kaiser s Evou Holubovou si zahrají dva páry v nové komedii Marie Poledňákové Líbáš jako bůh. Snímek se začne natáčet v březnu, premiéra se plánuje na únor příštího roku.

Článek

„Je to autorsko-režijní počin Marie Poledňákové, která napsala scénář, v určité fázi jednání nám ho nabídla a my jsme po něm po velmi krátkém rozmýšlení sáhli,“ řekl Právu ředitel Falconu Jan Bradáč, který už s Marií Poledňákovou spolupracoval jako distributor úspěšné komedie Jak se krotí krokodýli.

„Výborně jsme si tehdy porozuměli jako lidé a já jsem přesvědčen, že když funguje lidská stránka, daří se i byznysu, což se v případě Krokodýlů potvrdilo. Hlavně se nám ale líbil scénář Líbáš jako bůh – je krásně napsaný, věřím, že podle něj vznikne velmi divácký film, na který budeme zároveň i pyšní.“

Základní zápletku tvoří partnerský čtyřúhelník. Jiří Bartoška s Kamilou Magálovou jsou sice rozvedení manželé, ale žijí spolu a Oldřich Kaiser s Evou Holubovou jsou normální manželský pár. Jenže pak se jejich osudy protnou, někdo se do někoho zamiluje, dva příběhy se propojí.

Film pro více generací

„I když hlavní postavy nejsou mladíci, netočíme film pro starší diváky, ale pro více generací. Ostatně nesledujeme jen ústřední čtveřici, ale i osudy jejich dcer a synů, a s profesorkou francouzštiny na gymnáziu se dostaneme i mezi dospívající mládež,“ řekl Právu Bradáč.

Na dotaz, zda humor filmu bude bližší spíš starším dílům Marie Poledňákové jako Jak vytrhnout velrybě stoličku či nejnovějším Krokodýlům, odpověděl: „Troufám si tvrdit, že to není ani Polepšova ani Krokodýli, je to film Líbáš jako bůh a jsem přesvědčen, že ve výsledném tvaru nedá lidem důvod srovnávat ani s jedním z nich. Bude to velmi současná, milá, laskavá komedie, která ale zároveň velmi přesně pojmenovává mezilidské vztahy.“

Reklama

Výběr článků

Načítám