Hlavní obsah

Kokosový seňor přiveze do Roxy latinu a elektroniku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Roxy vypuknou 28. května taneční orgie. Němec Uwe Schmidt alias Seňor Coconut přijede se svým bandem představit materiál z nové desky. Pamětníci si jistě vzpomenou na jeho originální latinoamerické pojetí kultovní rockové vypalovačky Smoke on the Water.

Článek

Seňor Coconut už u nás několikrát koncertoval. Letos přijede s devítičlenným orchestrem a zahraje skladby z nového alba Around the World, které má vyjít v dubnu a obsahuje mimo jiné coververze Around The World od Daft Punk a Sweet Dreams Are Made Of This od Eurythmics.

Německý experimentátor byl v 90. letech jednou z významných postav elektronické scény. Vystupoval pod různými pseudonymy např. Atom Heart, AtomTM, Lisa Carbon Trio, Dots, Flextone, Midisport, Lassigue Bendthaus, DOS Tracks, Flanger, Datacide, Ongaku, Geeez 'N' Gosh či Masters of Psychedelic Ambiance.

V roce 1997 vydal desku El Gran Baile a velkým úspěchem byla následující El Baile Alemán, na které upravil hity německé kapely Kraftwerk Showroom Dummies, Trans Europe Express či Autobahn. Pro turné k tomuto albu založil Uwe Schmidt vlastní big band. Na dalším CD Fiesta Songs se objevily v podobné úpravě písně od Doors či Sade. Následovala alba Seňor Coconut Presents Coconut FM a Yellow Fever!.

„Při svých experimentech chci bořit všechny hudební hranice. Chci uvádět do pohybu emoce, obrazy a pocity déjà-vu," říká Schmidt a zatím se mu to docela daří. Vstupenky za 440 Kč včetně poplatku jsou v prodeji v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám