Hlavní obsah

Havlová bude točit s Kňažkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá první dáma Dagmar Havlová se příští rok na jaře objeví v thrilleru s Milanem Kňažkem. Film se bude jmenovat Normal a natočí ho režisér Julius Ševčík.

Článek

Dvojici Havlová - Kňažko doplní třetí hlavní představitel filmu, mladý herec Pavel Gajdoš, kterého režisér Ševčík objevil na divadle. Ševčíka prý zajímají vyhrocené situace, takže ani v případě Normalu nelze očekávat žádnou selanku, spíš atraktivně dynamický a moderní filmový jazyk.

„O ději Normalu zatím nic bližšího neprozradím,“ říká režisér Ševčík. „Snad jedině to, že půjde o žánrový film, jaký tu v Čechách dlouho nevznikl. Na scénáři pracujeme již druhým rokem a věříme, že v nové české kinematografii půjde o film opravdu přelomový. Jsme přesvědčeni, že by se český film měl vrátit k silným příběhům, jaké přinášely filmy jako Spalovač mrtvol nebo Ucho. Řadu úprav jsem do scénáře zanesl také po dohodě s Dagmar Havlovou, které její roli šijeme na míru – společná práce nás hodně baví.“

Producentka filmu Karla Stojáková (Axman Production) dodává, že půjde o mezinárodní koprodukci: „Už v případě Restartu, našeho prvního filmu, šlo o česko-finský projekt, na kterém participovali další mladí Evropané. Jsem ráda, že se Restart kromě úspěšné účasti na festivalech (např. Taipei, Mannheim a nejznámější ruský festival v Moskvě) distribuoval v řadě zemí od Polska až po Argentinu. Koprodukční záběr ale ve srovnání s Restartem ještě razantně rozšíříme – jak, to prozradíme později."

Rozpočet filmu by se měl pohybovat okolo 37 miliónů korun, tvůrci očekávají i příspěvek Státního fondu ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie. Režisér Ševčík má za sebou debut Restart a věnuje divadlu.

Nejslavnější filmy a seriály Dagmar Havlové

Holky z porcelánu

Holka na zabití

Parta Hic

Dědictví aneb Kurvahošigutntag

Návštěvníci

Chobotnice z druhého patra

Bylo nás pět

Hříchy pro diváky detektivek

Dagmar Havlová hrála v desítkách filmů i seriálů, nejznámější jsou Holky z porcelánu, Dědictví aneb Kurvahošigutntag, Návštěvníci, Chobotnice z druhého patra či Bylo nás pět.

Reklama

Výběr článků

Načítám