Hlavní obsah

Zlaté glóby zrušily ceremoniál s hvězdami

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Poté, co minulý týden američtí herci vyjádřili podporu stávkujícím scénáristům bojkotujícím ceny Zlatý glóbus, nezbylo organizátorům nic jiného, než ceremonii zrušit. Jména oceněných budou 13. ledna jen přečtena na tiskové konferenci.

Článek

Hollywoodská Asociace zahraničních novinářů to uvede během konference, kterou bude přenášet zpravodajská divize televizní společnosti NBC. V neděli večer bude NBC před "rozšířenou" tiskovou konferencí kromě toho vysílat zpravodajský magazín Dateline, který bude zaměřen na nominované filmy a umělce, uvedl list Los Angeles Times.

Herecké sdružení SAG minulý pátek oznámilo, že její členové budou ceremoniál bojkotovat, a podpoří tak americké scénáristy, kteří stávkují už přes dva měsíce. Scénáristé už předtím oznámili, že při předávání Zlatých globů rozestaví k červeným kobercům stávkové hlídky. Herci jim potvrdili, že přes tyto hlídky nepůjdou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám