Hlavní obsah

Legendární Jethro Tull zahrají na hradě Loket

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvyklý zážitek by mohl pokytnout letní koncert britské legendy Jethro Tull na hradě Loket 21. června 2008. Skupina tam vystoupí v rámci turné ke 40. výročí svého vzniku.

Článek

Kapela vznikla koncem šedesátých let ve Velké Británii a dodnes ji vede charizmatický zpěvák, flétnista a kytarista Ian Anderson. Jde o jeden z mála rockových souborů, na který skutečně sedí přívlastek "nezaměnitelný".

Kombinováním prvků keltského folku, renesanční hudby a hardrocku vznikl unikátní styl, kterého se Jethro Tull stále drží. Specifický je i Andersonův přednes, i když v posledních letech recenzenti poukazují na to, že Anderson má problémy s hlasem.

:. Nejslavnější album Jethro Tull: Aqualungfoto: Chrysalis Records

Nejslavnější alba skupiny, pocházející z přelomu 60. a 70. let, každopádně patří ke zlatému fondu světové hudby. Za všechny jmenujme např. Aqualung, Benefit, Living in the Past, Thick As a Brick, War Child či Minstrel in the Gallery.

Na svých internetových stránkách skupina nedávno oznámila, že v dubnu by mělo být k dostání obsáhlé DVD ke čtyřicátým narozeninám Jethro Tull se spoustou studiových i live záběrů. Vstupenky na červnový koncert stojí 770 korun a jsou v prodeji v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám