Hlavní obsah

Vánoce s Českým rozhlasem

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český rozhlas připravil na sváteční dny bohatou programovou nabídku pro milovníky krásného slova i hudby. Hvězdy nad betlémskou hvězdou nabídne na Štědrý večer ČR 1 – Radiožurnál. V benefičním koncertu z Hudebního divadla Karlín zazpívá Lucie Bílá, Leona Machálková, Ewa Farna, Gentlemen Singers a další.

Článek

ČR 2 – Praha uvede na Štědrý den od 11 h úsměvné setkání Úžasnej svět v kapkách vosku, od 23 h zazní již tradičně tóny České mše vánoční J. J. Ryby v podání České filharmonie, Pražského filharmonického sboru a sólistů.

Na ČR 3 – Vltavě můžete již od 15.30 h strávit krásné chvíle s Jaroslavou Adamovou, Květou Fialovou, Františkem Němcem a Antonínem Molčíkem ve hře Kvartet o hudbě, kráse a stáří. V 19 h se posluchači vydají do Betléma – na vánoční procházku barokním Kuksem Matyáše Brauna.

V úterý 25. prosince ve 14 h nabízí mimořádný zážitek baladický příběh zázračného klavíristy ve hře Novecento (Magické piáno). Za roli v této hře uvedené v pražském Divadle Viola získal David Prachař letošní Cenu Thálie. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám