Hlavní obsah

Vánoční New York Ska Jazz Ensemble tradičně v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je libo chytlavé riffy dechů, zběsilá sóla a pohodový taneční ska rytmus? Pak neváhejte a přijďte na tradiční vánoční koncert v Česku velmi dobře zapsaných New York Ska Jazz Ensemble, který se koná 27. prosince v Lucerna Music Baru.

Článek

New York Ska Jazz Ensemble už u nás hráli s velkým úspěchem na několika letních open-air festivalech a v posledních letech se v Praze objevují vždy na Vánoce. Jejich koncerty jsou nabité energií, jazzové a současně i taneční v nejlepším smyslu slova.

Formace, která je známa také pod zkratkou "NYSJE", vydala od roku 1994 pět výborných desek plných hravé muziky založené na jamajských rytmech, dechových riffech i bohatých sólech.

Ústřední postavou kapely je saxofonista a zpěvák Rocksteady Freddie, na kytaru hraje Alberto Tarin, na bicí Yao Dinizulu a na basu Greg Leventhal. Mezi svými vzory tito špičkoví instrumentalisté uvádějí např. Skatalites, Jimmyho Cliffa, Toots and The Maytals či Johna Coltrana a Sonnyho Rollinse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám