Hlavní obsah

Do Metropolitní opery na Žižkov

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poprvé v historii České republiky budou mít milovníci opery možnost být přímými účastníky představení newyorské Metropolitní opery (MET), aniž by se museli vypravit za oceán.

Článek

Stačí v sobotu zajít do kina Aero na pražském Žižkově, kde v 19 hodin startuje česká verze projektu Live in HD, který přenáší operní představení na filmové plátno. Dosud existovaly pouze přenosy rozhlasové na vlnách ČR 3 – Vltavy.

Po náročných technických přípravách budou v sobotu první diváci svědky představení Gounodova Romea a Julie s Annou Netrebkovou a Robertem Alagnou v titulních rolích pod taktovkou Placida Dominga.

O představení byl obrovský zájem a je již zcela vyprodáno. Další šanci budou mít diváci hned na Nový rok, kdy v žižkovském Aeru mohou v přímém přenosu sledovat pohádkovou operu Hänsel und Gretel (Perníková chaloupka) Engelberta Humperdincka s Christine Schäferovou a Alice Cootem v nové inscenaci Richarda Jonese pod taktovkou Vladimira Jurowského. Do dubna bude následovat ještě šest dalších atraktivních titulů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám