Hlavní obsah

Hudební vizionář Bobby McFerrin míří do Česka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v ČR vystoupí 15. května 2008 legendární zpěvák a hudební vizionář Bobby McFerrin. Koncert se bude konat v Kongresovém centru v Praze.

Článek

Bobby McFerrin je unikátní zpěvák, neúnavný experimentátor a showman, jehož koncerty nejsou jen prostým vystoupením před lidmi, ale strhující oslavou hudby, při niž padají hranice mezi hledištěm a pódiem. Na jeho první vystoupení čekala Praha dlouho, ale jistě bude stát zato.

McFerrin má jako nadžánrový umělec spadeno na jazz a klasiku a přitom dokáže vymyslet i geniálně prostý a nadčasový popový hit (Don't Worry Be Happy). Za svou dlouhou kariéru posbíral deset cen Grammy a prodal milióny desek. 

"Každý sólový koncert Bobby McFerrina představuje neopakovatelný unikát, magický zážitek, oslavu nevídaného hudebního talentu, spontaneity a improvizace. Sedmapadesátiletého McFerrina lze jak díky jeho vzezření, tak tempu, kterým se řítí krajinou hudby, směle označit za nestárnoucího," říká mluvčí projektu Strings of O2 Silvie Marková.

Bobby McFerrin se narodil v roce 1950 v New Yorku, jeho otec byl prvním afroamerickým sólistou v Metropolitní opeře. Roku 1958 se rodina odstěhovala do Los Angeles, do Hollywoodu.

Bobby se naučil na klarinet a piano, ale rozhodl se, že prorazí zpěvem. Začal vystupovat s Astral Project v New Orleans a později s legendárním jazzmanem Jonem Hendricksem. Na počátku 80. let sklidil velký úspěch na Jazz Festivalu v New Yorku a následovalo natočení prvního alba. Po megahitu Don´t Worry, Be Happy (1988) se stal skutečně světovou hvězdou. Dnes spolupracuje se špičkovými jazzmany i orchestry hrajícími klasickou hudbu.

Předprodej vstupenek v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám