Hlavní obsah

Soutěž na blob byla regulérní, shodli se právníci

Právo, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mezinárodní architektonická soutěž na novou budovu pro Národní knihovnu (NK) byla regulérní. Podle informací Práva se na tomto závěru ve středu shodli právníci expertního týmu, jehož cílem je vyřešit spory okolo blobu, kontroverzní stavby architekta Jana Kaplického.

Článek

Informace byla ještě ve středu v podvečer "tajná", nikdo z odpovědných osob ji nechtěl Právu potvrdit. "Takové stanovisko zatím není," reagoval v podvečer na dotaz Práva primátor Prahy Pavel Bém (ODS). Ten již po ustavení skupiny uvedl, že ve věcech expertních závěrů bude tým komunikovat jen formou tiskových prohlášení.

Fakt, že se experti na nějakém závěru shodli, potvrdil jen předseda týmu právníků, advokát Aleš Pejchal. Odmítl upřesnit, k jakému závěru tým došel s odkazem na čtvrteční tiskové prohlášení.

O závěru právníků, "že byla soutěž regulérní", se doslechl i šéf Národní knihovny Vlastimil Ježek, nechtěl ale informaci Právu potvrdit, protože není členem expertní skupiny. 

Podle nedávných vyjádření primátora Pavla Béma (ODS) je stále největším problémem nevyřešený stav pozemků na Letné, kde má podle soutěže blob vyrůst, její umístění je tak nyní hlavním cílem jednání odborníků. Stále je ale možné, že poté, co Kaplický projekt upraví, bude přece jen stát blob na Letenské pláni. Rozhodnout o umístění stavby mají odborníci podle informací Práva nejpozději do konce roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám