Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Monika Načeva

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po šesti letech se letos po mateřské dovolené vrátila na koncertní pódia zpěvačka s bulharskými kořeny Monika Načeva. Na začátku října vyšlo po zářijovém křtu v pražském Rock Café album Mami, na kterém se mimo zpěvačky autorsky podílela dvojice Michal Pavlíček a brněnský DJ Five.

Článek

Zpěvačka začínala na začátku devadesátých let se skupinou Něžná žláza, předtím léta působila v divadle Sklep. Od roku 1992 se věnuje hudbě a o dva roky později vydala s kytaristou Michalem Pavlíčkem své debutové rockově laděné album Možnosti tu sou, na které texty napsal Jáchym Topol.

Po tanečních a experimentálních deskách Nebe je rudý a depresivní Mimoid, vyšla Fontanela s jejími vlastními texty. Kapela Načeva, která vznikla v době vydání debutové desky, živě vystupovala s proměnami ve složení až do roku 1997.

Letos na podzim přichází Načeva s novým albem, na kterém spojila kytaru Michala Pavlíčka a elektroniku DJ Fivea. Na desce s názvem Mami, která by měla být volně dostupná v listopadu, se opět textově podílí i Jáchym Topol. Na albu se nachází deset písní, které v sobě obsahují typický rukopis tvůrců, které textově doplnily Markéta Pilátová a Míša Kerousová a hudebně obohatili DJ Side, Karaoke Tundra nebo Tim Wright.

Ukázky z aktuálního alba Mami si můžete poslechnout na www.myspace.com/naceva, kde se průběžně objeví i data živých vystoupení, která jsou připravována v rámci jarního turné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám