Hlavní obsah

Čtyřicetiletá Julia bude navždy Pretty Woman

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herecká kariéra jí vynesla tři Zlaté glóby (a jednoho Oscara), manželství s kameramanem Danielem Moderem a tři děti. Přesto zůstane Julia Robertsová, která v neděli oslavila čtyřicátiny, pro většinu svého mnohamiliónového publika navždy hlavně Pretty Woman.

Článek

Původně chtěla být veterinářkou, namísto toho se stala nejlépe placenou herečkou Hollywoodu. Měla štěstí - už za první velkou roli ve filmu Ocelové magnolie dostala Zlatý glóbus a hned po něm přišla role prostitutky, která okouzlí miliónáře, Pretty Woman. 

Tato nejnovější z variací na Pygmalion u diváků zabrala neméně než kdysi muzikál My Fair Lady a katapultovala Robertsovou do výšin, z nichž už prakticky nesestoupila, ať hrála v dalších romantických komediích (Svatba mého nejlepšího přítele, Nevěsta na útěku, Notting Hill), v thrillerech (Hráči se smrtí, Noci s nepřítelem) nebo titulní roli v dramatu Erin Brokowich, za kterou dostala Oscara.

Když v roce 2004 čekala dvojčata Phinnaeuse Waltera a Hazel Patricii, ohlásila pětiletou mateřskou dovolenou. Letos v červnu se jí narodil druhý syn Daniel. Robertsová se dětem věnuje naplno, ale s tím přerušením kariéry už to nepřehání - v únoru přijde do kin Válka Charlieho Wilsona, kde hraje s Tomem Hanksem v režii Mikea Nicholse, s nímž před třemi lety natočila báječný film Na dotek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám