Hlavní obsah

Sarah Connorová má soulové srdce od dětství

Právo, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá zpěvačka Sarah Connorová oprášila na albu Soulicious klasické soulové hity. Ve dvaceti letech podepsala smlouvu se společností Sonymusic, do povědomí posluchačů se zapsala především hitem From Sara with Love, který se téměř okamžitě vyšplhal do čel německých žebříčků a získal tři zlaté desky. Vdala se a má dvě děti. Soulicious je jejím šestým albem.

Článek

Kdy jste si oblíbila soulové standardy?

Ještě když jsem byla docela malá. Můj otec poslouchal tyto skladby, můj dědeček také, on se narodil v New Orleansu. Táta mi otevřel dveře k muzice, doma stále zněly tyto písně, já jsem si je zpívala a tančila u nich. Je to spojené s mým dětstvím.

Proč jste se rozhodla sestavit z nich téměř celé album?

Protože jsem to vždy chtěla udělat. Byl to můj velký sen, nazpívat tyto nádherné písně, písně báječných umělců a trochu je provětrat. Chtěla jsem do nich vložit vlastní dotek. Zachovat jejich kouzlo a zároveň je nově interpretovat.

Kterou z nahraných skladeb máte v originále nejraději?

To je těžší. Když pomyslím na množství nahrávek, které jsem vyprodukovala, je velice těžké zvolit jednu z nich. Ale z tohoto zatím posledního alba je to Son of a Preacher Man, ta je asi moje nejoblíbenější, alespoň právě teď.

Jakým způsobem vznikl duet s Marvinem Gayem, píseň Your Precious Love?

Slyšela jsem tu píseň a bezpodmínečně jsem ji chtěla udělat, ale nevěděla jsem, kdo by ji měl zpívat. Dlouho jsem o tom přemýšlela, ale stále mě nenapadal nikdo, kdo by ji interpretoval tak dobře jako Marvin Gay. On už bohužel zemřel, ale napadlo mě použít originální hlas.

Ptala jsem se jeho rodiny, jestli by to nebyl problém, a oni souhlasili s tím, abych použila originální hlas z nahrávky, takže díky technice vznikla tato píseň. A já jsem velice ráda.

Stanou se skladby na desce součástí vašeho koncertního repertoáru?

V každém případě, velice ráda je použiji, už jsem to také udělala. Několikrát jsem s těmito písněmi vystoupila a velmi mě to bavilo. Určitě je zařadím do repertoáru.

Reklama

Výběr článků

Načítám