Hlavní obsah

Led Zeppelin zahrají v téměř původní sestavě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Robert Plant podle hudebního serveru NME ve středu potvrdil, že legendární skupina Led Zeppelin skutečně vystoupí naživo v téměř původní sestavě. Ukončil tak dlouhotrvající spekulace, které kolovaly v zahraničním tisku.

Článek

Jak Novinky informovaly v pondělí, některé internetové servery už nabízejí vstupenky na vystoupení Led Zeppelin. "Zepelíni" mají zahrát na podzim v londýnské O2 aréně ve složení John Paul Jones, Robert Plant a Jimmy Page.

Na dlouhodobý "reunion" to ale zatím nevypadá, podle Plantových slov jde o jednorázový koncert. Na bicí by mohl podle zatím nepotvrzených informací hrát syn původního bubeníka Johna Bonhama, který zemřel už v roce 1980.

Všichni tři původní členové se společně objevili naposledy na koncertě Live Aid v roce 1985, Plant koncertuje velmi často i v Česku.

Popularita skupiny, která začínala už v 60. letech minulého století, časem příliš neklesá. Ukázaly to i nedávné ankety o nejlepší rockovou baladu a nejlepší kytarové sólo. V obou případech skončila na druhém místě skladba Stairway to Heaven. V anketách hlasovaly desetitisíce čtenářů Novinek.

Reklama

Související témata:

Související články

Led Zeppelin se vracejí, slibuje britský tisk

Nejrozšířenější rockové mýty tvrdí, že se znovu dají dohromady Black Sabbath, Guns'n'Roses a Led Zeppelin. Třetí z nich teď ožil v britském tisku a tentokrát...

Výběr článků

Načítám