Hlavní obsah

Matěj Ruppert: Musí to být dobré

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festivalu O2 Sázavafest budou společně jamovat Monkey Business, J.A.R. a Dan Bárta s Illustratosphere. Frontman skupiny Monkey Business Matěj Ruppert poskyt Právu rozhovor.

Článek

Jak bude společný jam session tří hudebních těles probíhat?

Popravdě řečeno to ještě pořádně nevíme. Budeme si předtím muset minimálně sednou v šatně a nejlépe dát nějakou zkoušku, aby to mělo hlavu a patu. Nechceme přijít na pódium a jen tak něco začít hrát. Záleží nám na tom, aby to bylo dobré, ale úplně přesnou představu teď zřejmě nemá nikdo.

Dojde i na nějakou písničku, nebo budete jenom jamovat?

Osobně bych rád nějakou dal. J.A.R. mají na předposlední desce písničku Náš klan. Objevili jsme se v ní všichni z toho našeho klanu, ovšem ta skladba je pro hraní naživo velice těžká. Kdyby byl čas ji nazkoušet, dokážu si představit, že by to byl velmi pěkný moment.

Kdo přišel s nápadem dát tři kapely do jednoho koncertního setu?

Loni na Pivních slavnostech v Žatci jsme už takhle hráli a lidem se to moc líbilo. Ten koncert pořádal člověk, který shodou okolností spolupořádá také Sázavafest. Přišel s myšlenkou, abychom to udělali i na tomto festivalu. Je to jistě zajímavý nápad.

Jak ale říkám, tohle vystoupení bude mít smysl, pokud bude dobré, pokud se při něm budeme všichni cítit dobře. Jam sessions nejdou dělat nekontrolovatelně, kór v takovém množství lidí.

Jaký máte osobně vztah k Sázavafestu?

Velice vřelý. S Monkey Business jsme hráli už na úplně prvním ročníku v roce 2001 v Týnci nad Sázavou. Pořadatelé pak neměli další ročník kde udělat a já jim poradil ostrov v Sázavě, kde se festival do loňska konal. Jezdil jsem tam celé dětství na chatu a k tomu kraji mám naprosto vřelý vztah. Sázavafest je pro mě srdcová záležitost. Narostl do gigantického rozměru a podle mě je to jeden z nejlepších festivalů v Čechách.

Reklama

Výběr článků

Načítám