Hlavní obsah

Rage s orchestrem ozdobí vizovický festival Masters Of Rock

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VIZOVICE

Ve čtvrtek začíná ve Vizovicích pátý ročník metalového festivalu Masters Of Rock. Hlavními hvězdami jsou němečtí Rage, které doprovodí orchestr, angličtí Motörhead, finští Children of Bodom a švédští HammerFall.

Článek

Německé trio Rage vždycky tíhlo k pompéznímu zvuku a stavělo na instrumentálních výkonech svých protagonistů. Tato tendence ještě zesílila poté, co se jejich kytaristou stal Viktor Smolski.

Tento syn skladatele stavěl nejen na virtuosní hře, ale stál také za ambiciózním plánem vystupovat s orchestrem, se kterým skupina natáčela ve studiu. Není to překvapivé, Smolski pochází z rodiny skladatele. Letos Rage doprovází na turné běloruský orchestr Lingua Mortis.

Angličtí Motörhead patří metalovým legendám. Baskytarista a zpěvák Lemmy je kultovní postavou podobně jako Ozzy Osbourne. Hlavně však na konci sedmdesátých let dokázal dát heavy metalu, jenž se začal utápět v přílišné uměleckosti dlouhých kompozic, patřičný říz. Protože žádná z písní nebyla delší než tři minuty a zbytečně se v nich nesólovalo, chroptící Lemmy si získal i srdce punkerů.

Letos se na pódiích vystřídá 55 skupin, více než polovina z nich je ze zahraničí. Z českých interpretů se diváci mohou těšit na Divokého Billa, Vypsanou fixu nebo na show metalo-folkových Silent Stream Of Godless Elegy.

Organizátoři očekávají, že dorazí 20 000 návštěvníků

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám