Hlavní obsah

Uhlazení, leč ne úplně marní Maroon 5

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová deska popové skupiny Marron 5 It Won't Be Soon Before Long není překvapením v žádném smyslu. Kapela natočila profesionálně zmáknutý mix umírněného, hodňoučkého r'n'b a poprocku.

Článek

Písně z nové desky nezapřou inspiraci u Prince či Simply Red. Album začíná pěkně zostra funkujícími If I Never See Your Face Again a Makes Me Wonder. Basa a bicí z těchto dvou hitovek vás po ránu spolehlivě rozhýbají a vytáhnou z postele, což se nedá říct o baladách v druhé polovině desky.

V pomalejších kouscích zpěvák odvedl relativně slušnou práci, ale mohl by ubrat na kňourání a zvážit, jestli je opravdu nutné stále zpívat tak vysoko - zpívat hodně vysoko nemusí nutně znamenat zpívat hodně dobře. Na druhou stranu třeba Infatuation zaujme na první poslech, částečně připomíná klasické soulové balady z 60. a 70. let, tak jak je známe od legend typu Steveho Wondera či Marvina Gaye.

Kdyby se Maroon 5 měli srovnávat s těmito hvězdami, pravděpodobně by pohořeli, ale pokud se podíváte na současné popové a r'n'b hitparády, možná zjistíte, že Maroon 5 je nadprůměrná skupina. Čím to asi bude?

Maroon 5: It Won't Be Soon Before Long, Universal 2007

Reklama

Výběr článků

Načítám