Hlavní obsah

Iron Maiden v Ostravě odvedli úctyhodně profesionální výkon

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Bezmála třicet tisíc lidí dorazilo ve středu večer na koncert britské heavymetalové kapely Iron Maiden, který se konal na ostravském fotbalovém stadiónu Bazaly. Skupina pojala ostravský koncert jako velkou a hned dvojnásobnou oslavu.

Článek

Iron Maiden odehráli podstatnou část svého nejlepšího alba Number of the Beast, které je považováno za základní stavební kámen heavy metalu a od jehož vydání si kapela v součastné době připomíná čtvrtstoletí. Bubeník Nicko McBrain navíc v úterý oslavil narozeniny, a tak mu ostravské publikum spolu s Brucem Dickinsonem zazpívalo Happy birthday to you.

Kapela hrála ukázky ze svého nejnovějšího repertoáru, ale výlety do její nejlepší éry byly více než časté. Iron Maiden nezapomněli na svůj největší hit Run to the Hills a chybět nemohla ani chytlavá Halloweed By Thy Name, která ostravský překvapivě krátký koncert po devadesáti minutách uzavřela. Fanoušci se dočkali také výpravné podívané včetně obřího tanku s hlavní, namířenou doprostřed davu.

Při skladbě Number of the Beast se na pódiu objevil dokonce sám Satanáš. Fanoušci kapely z řad pamětníků byli většinou spokojeni. "Čekal jsem sice, že budou hrát aspoň dvě hodiny a bude to větší show, ale nakonec jsem rád, že zahráli tolik starých skladeb. A docela příjemně jsem byl překvapen jak energickým výkonem zpěváka Dickinsona, tak i nasazením ostatních členů. V jejich věku klobouk dolů," řekl jeden z fanoušků.

Kapela Iron Maiden sice svým posledním albem a také ostravským koncertem potvrdila, že v tomto žánru už bylo vše podstatné řečeno, zároveň si ale zaslouží úctu. Stále dokáže oslovit obrovské davy lidí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám