Hlavní obsah

Třetí Shrek nudí, píšou američtí kritici

Novinky, BBC, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Animovaný zlobr a krásná princezna už potřetí okupují americká kina, ale reakce kritiky jsou zatím dost vlažné. Zatímco první díl vychvalovali téměř všichni, nyní se zdá příběh vyčerpaný a nastavovaný.

Článek

Postavy jsou stále zábavné, ale příběh je vyčerpaný, bez energie, naznačují recenze v USA. Například The Hollywood Reporter píše, že třetí díl postrádá vtipnost originálu a tvůrci už téma zcela vytěžili.

Kritik Kirk Honeycutt míní, že shrekovské schéma je vyčerpané. "To, v co se vyvinul Shrek 3, je spíše estráda než filmový příběh," uvedl. Studio DreamWork slavilo s prvními dvěma Shreky velký úspěch. Vydělaly asi 707 miliónů dolarů.

I třetí díl se odehrává v parodickém pohádkovém světě plném ironických, líných, namyšlených i užvaněných nadpřirozených bytostí. Hlavní postavy  namluvili Mike Myers a Cameron Diázová, nicméně překvapivost a zábavná kousavost prvního dílu se podle recenzí vytratila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám