Hlavní obsah

Nechutná parodie na 11. září Ameriku nepotěší

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechutné filmy jsou doménou německého režiséra Uweho Bolla. Jeho poslední "dílo" nazvané Postal vychází ze známé krvavé počítačové hry a paroduje i teroristické útoky z 11. září 2001.

Článek

V traileru k filmu se Boll stylizuje do typického německého "nácka", jak si ho představují Američané. Nechybí ani kožené kalhoty. "Mé filmy jsou financovány z nacistického zlata," říká v ukázce známý provokatér.

V úvodním záběru uvidíme, jak teroristé zjistí, že se jim za jejich smrt nedostane 100 pannen a chtějí akci zrušit, ale do kabiny vrazí cestující a letadlo narazí do mrakodrapu. Film postrádá jakýkoliv vkus a to je právě Bollovým záměrem.

Dosud se proslavil hlavně tím, že dělá filmy z videoher, což platí i pro Postal. Libuje si v monstrech, upírech a zombiích. Od roku 2000 si financuje filmy z vlastních fondů a získáváním licencí na videohry; shromáždil tímto způsobem už 260 miliónů eur (7,5 miliardy korun).

Většina kritik na jeho dosavadní počiny byla katastrofální, ale jeho zastánci poukazují na to, že točí pro mladé muže mezi 18 až 30 lety, kteří si libují v drsnější zábavě. Deník New York Post je z jeho nápadů v šoku a podobně to asi dopadne u většiny Američanů. Boll je svým snímkem nadšen.

Reklama

Výběr článků

Načítám