Hlavní obsah

Premiéry - Krvavá sklizeň i Odstřelovač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden má premiéru akční drama s Markem Wahlbergem a Dannym Gloverem Odstřelovač a tajemný thriller s Hilary Swankovou Krvavá sklizeň.

Článek

Odstřelovač

Režisér syrového akčního dramatu Training Day Antoine Fuqua natočil další film stejné žánrové kategorie a jako předlohu si vybral román držitele Pulitzerovy ceny Stephana Huntera.

Bývalý špičkový armádní průzkumník a odstřelovač Bob Lee Swagger pověsil kariéru na hřebík poté, co se stal obětí jednoho obzvlášť nepěkného podrazu organizovaného vyššími místy. Přesto ho na jeho samotě vysoko v horách překvapí penzionovaný plukovník Johnson, který ho požádá o pomoc.

Ve hře je život amerického prezidenta a údajně jen Bobovy mimořádné schopnosti a jeho přesná muška mohou tuto hrozbu eliminovat. S velkou nechutí se do akce zapojí a příliš pozdě zjistí, že se stal obětí podrazu číslo dvě. Z hrdiny, na němž závisel osud celého národa, se tak rázem stává "hlavní postava" novinových titulků, v nichž je označován za osamělého zabijáka, který se pokusil zastřelit hlavu státu.

V zoufalém závodu s časem má Bob jedinou naději - zjistit, kdo a proč ho do tohoto komplotu zatáhl. Moc šancí nemá, protože proti němu stojí celá země a na své straně má jen nezkušeného agenta FBI a dívku svého zabitého parťáka. Čím déle Bob uniká z perfektně připravené pasti, tím je mu jasnější, že v ohrožení není jen jeho život, ale také osud celé Ameriky.

Shooter, USA 2007, 125 min., české titulky, režie: Antoine Fuqua, hrají: Mark Wahlberg, Danny Glover, Rhona Mitraová, Ned Beatty, Elias Koteas...

Krvavá sklizeň

Hrdinkou mysteriózního thrilleru je bývalá křesťanská misionářka Katherine Winterová, která po tragické smrti svých rodičů ztratila svou víru a stala se uznávanou světovou expertkou na náboženské fenomén.

Katherine Winter nevěří na zázraky - jediné, čemu věří, jsou fakta. Jako univerzitní profesorka se v první řadě soustředí na odhalování domnělých zázraků, je zvána na různá místa na světě, aby pomohla vypátrat příčinu plačících soch, skvrn na zdech připomínajících svaté a krvácejících dlaní. Až doposud nebylo žádné božské záhady, kterou by nevyřešila. Když ji ale vyhledá Doug Blackwell, učitel z malého louisianského města Haven, aby ji požádal o pomoc s řadou abnormálních úkazů, které, jak věří obyvatelé městečka, bývají seslány samotným Bohem. Událost, při níž se po smrti dítěte změnila voda v řece v krev, je pouhým začátkem jevů, které se jeví jako deset biblických ran seslaných na město.

Poprvé ve své kariéře není Katherine schopná vysvětlit tyto úkazy pomocí vědy. Obyvatelé města jsou přesvědčeni, že záhadné dítě jménem Loren McConnellová jim do jejich obydlí přineslo hněv boží, vidí ji jako posla zla, zatímco Katherine vidí ztracené dítě, které potřebuje její pomoc. Čím víc je Katherine vtahována do temného jádra záhady, tím víc odhaluje svoji roli ve spiknutí, díky kterému hrozí světu zahalení do temnoty...

The Reaping, USA 2007, 99 min., české titulky, režie: Stephen Hopkins, hrají: Hilary Swanková, David Morrissey, AnnaSophia Robbová, Stephen Rea...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám