Hlavní obsah

Nová CD - Jana Kirschner, Mick Harvey, Vlasta Třešňák i Arctic Monkeys

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází mezinárodní album slovenské zpěvačky Jany Kirchner Shine, sólové album spoluzakladatele Bad Seeds Micka Harveye Two Of Diamonds, novinka Vlasty Třešňáka Skopolamin nebo druhá deska loňského objevu britské scény Arctic Monkeys. Pro děti jsou tu Večerníčky s Josefem Dvořákem.

Článek

 Jana Kirschner: Shine

Slovenská zpěvačka Jana Kirchner vydává mezinárodní album Shine, který vyjde nejen u nás a na Slovensku, ale postupně v celé Evropě a pokud vše půjde dobře časem i v USA a Asii. Album vznikalo téměř dva roky ve studiích v Londýně pod producentským dohledem Rosse Culluma (např. Enya, Paul McCartney, Tori Amos). Pilotní singl Shine , který je venku již měsíc, nyní nahradí píseň Another Day.

Universal Music 

Mick Harvey: Two Of Diamonds

Hudebník-multiinstrumentalista, skladatel a producent Mick Harvey po své první sólové desce One Man's Treasure z roku 2005 přichází s novinkou Two Of Diamonds. Na rozdíl od předchozího alba, které si nahrával sám k Two Of Diamonds přizval  kolegy z Bad Seeds Jamese Johnstona a Thomase Wydlera a na jejich nátlak si dovolil podle svých slov " i malinko experimentovat". Celý projekt, který uvádí singl Out Of Time Man, představí Mick Harvey a spol. 10. května v Lucerna Music Baru i českému publiku. 

Emi/Virgin 

Vlasta Třešňák: Skopolamin

Muzikant, spisovatel a výtvarník, bohém a bolševiky prudící živel i nucený emigrant, dnes nepochybně patří mezi nejdůležitější aktivní zpěváky celé generace. Jeho nové songy nepochlebují naší době často vyprázdněných nadějí. Třešňákův elektrický Band je vítaně disciplinovaným průvodcem skladbami se všudypřítomným bílým rhythm and blues, tu se soundem až lehce velvetovským, onde s vtipnou citací Jimiho Hendrixe. Toto album jasně dokazuje, že je v mimořádné formě - a také, že potřeba příjemně syrového bigbítu s výbornými texty a nevyčichlými ohlasy hudební vzpoury šedesátých let je u nás trvalá.

Supraphon   

Arctic Monkeys: Favourite Worst Nightmare

Je to něco málo přes rok, co jsme psali o debutovém albu sheffieldské party Arctic Monkeys. Album si získalo přízeň řadových posluchačů kritiky a okamžitě kapelu katapultovalo na špici ostrovní scény.  A jelikož je nebavilo hrát pořád dokola to samé, brzy se vrhli na novou studiovku nazvanou  Favourite Worst Nightmare, kterou předznamenal singl Brianstorm. Kapela, jejímž producentem se pro tuto desku stal James Ford, slibuje vyšší hlasitost i větší rychlost.

Emi/Virgin 

Večerníčky s Josefem Dvořákem

Kompilace z televizních večerníčků v interpretaci Josefa Dvořáka nabízí příběhy z těch nejznámějších: O Rumcajsovi, Cipískovi a vodníku Volšovečkovi, Maxipes Fík a Vodník Čepeček. Byl to právě Josef Dvořák, kdo si troufl po Karlu Högerovi namlouvat pokračování Čtvrtkova loupežníka Rumcajse. O tom, že úspěšně, vás přesvědčí tento titul, který nabízí i další vypravěčské role tohoto osobitého komika, který nejraději hraje právě vodníky.

Supraphon

Lakeside X: EXIT:NOWhere

Před třemi roky zaujali podmanivými elektronicko-kytarovými aranžemi, zajímavými texty a naléhavým vokálem, jenž vytvářel nepopsatelnou atmosféru. Tuzemská kapela Lakeside X si tenkrát vysloužila nejen příznivé ohlasy hudebních publicistů, ale také prorazila u posluchačů v zahraničí. Takto nakročena přichází Lakeside X s druhým albem EXIT:NOWhere. Kapela rozrostlá o kytaristu a bubeníka přináší, po dvouletém pilném koncertování, o poznání temnější a drsnější elektronicko-kytarový zvuk. Nové album je rychlejší a syrovější. První singl  Sway si vzali na starost hvězdy české EBM scény Depressive Disorder.

Panther 

Nightwatchman: One Man Revolution

Kytarista Rage Agains The Machine a Audioslave Tom Morrello vydává své sólové, velice politicky laděné album pod jménem The Nightwatchman. Najdete zde třináct písní, ve kterých rozebírá Ameriku dneška a válku v Iráku. Atmosféru alba doplňuje Morellova akustická kytara.

Sony BMG Music Entertainment 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám