Hlavní obsah

Meky Žbirka byl uveden do Síně slávy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Meky Žbirka vstoupil ve středu při předávání šestých slovenských výročních cen Akademie populární hudby Aurel 2006 do Síně slávy. Ve sportovní hale v Martině mu ve stoje aplaudovaly asi tři tisíce diváků a další desetitisíce sledovaly dojatého miláčka slovenského publika u televizních obrazovek.

Článek

"Dostat se do Síně slávy je zajímavá věc," řekl Žbirka Právu. "Jsou v ní už skvělé osobnosti, takže je tam výtečná společnost. Po třiceti letech na hudební scéně je to pro mě velká satisfakce. Víte, když napíšete písničku, nikdy nevíte, jestli ji ještě za rok bude chtít někdo poslouchat. Nevím, jestli může zpěvák zažít na pódiu ještě něco hezčího, než jsem při vstupu do Síně slávy zažil já."

Sto deset slovenských akademiků rozhodlo ve dvoukolovém hlasování o tom, že nejúspěšnější osobností loňského roku se stala mladá košická zpěvačka Tina. Vyhrála mezi zpěvačkami, její album Chillin zvítězilo ve své kategorii a zvukaři a producenti, kteří se na něm podíleli, byli za svou práci také oceněni vítězstvími. "Lhala bych, kdybych tvrdila, že jsem nechtěla nějakou cenu získat. Měla jsem dost nominací a mrzelo by mě, kdybych odešla s prázdnou. Album Chillin jsme připravovali dlouhou dobu a jsem ráda, že ho akademie ocenila," řekla Tina Právu.

Nejlepší slovenskou skupinou loňského roku je nitranský Desmod, zpěvákem jeho frontman Mário "Kuly" Kollár. Objevem roku jsou bratislavští Lavagance, kteří rovněž nahráli nejlepší videoklip (Miles). Písní loňského roku se stala i u nás populární Spomal od skupiny Peha. Nejlepším hip hoperem je Rytmus a instrumentalistou roku Marián Varga, který na pódiu řekl: "Měli byste najít někoho mladšího, ale přesto děkuji." 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám