Hlavní obsah

Irena Pavlásková: Za svým novým filmem Bestiář si stojím

Novinky, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední svůj film Bestiář točila režisérka Irena Pavlásková 44 dní v šedesáti různých prostředí. Natáčelo se i v Itálii a Londýně. Film má v českých kinech premiéru 19. dubna. Právě kolem filmu Bestiář se točilo na on-line chatu Novinek.cz nejvíce dotazů.

Článek

"Jinak herce jsem vybírala na základě dlouhodobé spolupráce a přátelských vztahů, jako mám například s Karlem Rodenem, Markem Vašutem, Tomášem Matonohou, Mirkem Etzlerem. Ostatní herce jsem obsadila na základě castingu. Tak jsem našla hlavní představitelku Danicu Jurčovou," řekla režisérka a nemohla si vynachválit Karla Rodena: "Karel mi pokaždé vstoupí do života, zatím ve všech filmech velmi plodně, takže proč bych ve spolupráci nepokračovala?"

Film Bestiář je obsazen velmi známými českými herci a Pavlásková je ráda, že je do filmu získala: "Například Karel Roden a Marek Vašut - jsou to skvělí herci, každý z nich má trochu jiný naturel. Karel je více uzavřený, ale ve výsledku jsou oba strašně tvární a proměnliví s velkou hereckou intuicí, talentem a profesionalitou."

Na veřejnost se pochopitelně dostaly i spory, které se týkají sporů o autorství scénáře. Film vznikl na motivy stejnojmenné knihy Báry Nesvadbové. Ta se teď hlásí i k mnohem většímu autorskému podílu na scénáři: "S Bárou se už rok nestýkám, k přerušení kontaktů mě vedlo mnoho důvodů, které pramenily z mého zklamání v některých praktikách a jednání Báry. Další spolupráci rozhodně neplánuji," napsala na on-line chatu Irena Pavlásková.

Film Bestiář měl ve středu veřejnou předpremiéru v Ústí nad Labem. Pražská slavnostní premiéra je připravena na 18. dubna, od 19. dubna je film Bestiář v kinech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám